0

Va, har NaNoWriMo börjat?!

Posted by malinnilssonnoren.se on 02/11/2011 in NaNoWriMo-meck |

Det är likadant varje gång! I september börjar jag fundera på NaNoWriMo och att i år ska jag vara med från början. Hela  September och hela Oktober laddar jag, räknar dagar och är allmänt beredd. Men sista veckan i Oktober händer något och plötsligt upptäcker jag att November är här och jag har glömt allting…

 

Nå, det är bara den andra November, så det här skriver jag medan jag registrerar mig för månaden (eller snarare loggar in eftersom jag varit med förut) och försöker förstå mig på hur det hela funkar. Det finns ingen enkel ingång, utan jag plockar litet här och där i blindo, med känslan av att alla andra här vet nåt som inte jag vet… Just nu funderar jag på vilken webbadge jag ska sätta upp här och om jag kanske ska gå på Skrivarträffen nästa vecka. Det är alltid trevligt att träffa andra, men tid och plats antyder att jag kommer vara ensam medelålders bland en massa studenter, och jag drar mig för att vara den udda medlemmen (så det är inget fel med studenter, om någon nu tror det). Dessutom försöker jag låta bli att förlora mig i butiken. Jag är fattig som en kyrkråtta – jag ska inte ha en ”Camp NaNoWriMo Care Package”!

 

Funderar också på om jag ska lägga upp det jag skriver här, rått och obearbetat, medan jag skriver det. Kanske till och med översätta till engelska så mina internationella vänner kan läsa. Få se om det finns några restriktioner i reglerna… Nej, fortfarande inte någon enkel länk till ”så här går det till” eller liknande. Det är förmodligen bara två meningar…

”Skriv en roman på minst femtiotusen ord under November. Den ska inte vara förberedd”

…eller nåt liknande, så mycket har jag uppfattat – men jag vill hitta dem lätt och jag vill se dem i text. Jag hatar ställen där folk tror att man tar upp fakta via telepati. Ska det vara så svårt?!

 

Där var den; längst ner på sidan, bland det tråkiga ”företagsfaktat” de flesta hemsidor har, i pytteliten storlek, en länk som heter ”about”. Kunde inte den få stå i sidhuvudet – jag kan inte vara den enda ”nybörjaren” som vill vara med? Titta! ”What is NaNoWriMo?” följs av ”How NaNoWriMo Works”. Tänk om jag hittat den när jag var nybörjare för två år sedan, vad mycket enklare allt hade varit! (Jag skriver det här innan lunch – jag är alltid sarkastisk när jag är hungrig.)

 

Nå, nu vet jag. Inget som hindrar mig från att lägga upp råtexten – annat än att den kanske är rå. Dåså. Då ska jag inte slösa mer tid här på bloggen. Dags att äta lunch, krama sonen (som är hemma sjuk) och skriva ca 5000 ord…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Copyright © 2010-2022 Malin Nilsson Norén All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.