0

Ditt och datt

Posted by malinnilssonnoren.se on 17/02/2013 in bakom scenen |

De senaste veckorna har jag varit sjukare än jag velat veta om. Jag vet inte vilket virus av de fyra man larmat för den här vintern som gav sig på mig, men åtminstone två veckor har jag tillbringat som ett hostande knyte i soffan. Den här veckan har jag äntligen börjat bli friskare, och det trots att jag fick en ny förkylning så fort jag kunde ge mig utanför dörren (för att lämna sonen på skolan – inget bra ställe om man vill undvika sjukdomar).

 

Tyvärr har det inte blivit mycket redigerat. Jag hoppas kunna återgå till det spåret efter sportlovet. Istället har jag roat mig med Zazzle. Den uppmärksamme läsaren kanske ser att den punkten inte finns med på min Att Göra Lista från förra posten, och det beror på att den hör till samma kategori som Menyou – det vill säga saker som jag ska tjäna pengar på (*host*). Zazzle låter dig lägga upp bilder i ett arkiv som de kan trycka på olika produkter. Vilka produkter det blir väljer man själv – jag har valt litet på måfå med foton som jag tagit under mina olika fotopromenader och lagt upp bilder på skrivböcker, vattenflaskor, spelkort och tom. gjort några affischer (!). Om ni känner för att shoppa och samtidigt stödja mig kan ni ta en kikus via sidopanelen 🙂 Om butiken skulle se ut att vara tom trycker ni på ”se alla produkter” i vänstermarginalen – jag har inte riktigt kommit överens med Zazzle än…

 

Innan jag skrev ”Tretton små tomtar” planerade jag den med hjälp av memekort. Det var första gången jag skyndade fram en historia istället för att fnula fram den under en tids funderande. Det var ansträngande, men verkar ha betalat sig eftersom jag fått höra att den historien är bättre än ”Jord, ben och blod” (”Som en diamant”). Om jag känt till klusterplanering av en novell hade jag nog följt upp memekorten med den. Attans vilken smidig metod! Och om en nu skulle vilja skriva sin historia ”på fri hand” först, så funkar den som ett analysverktyg – skriv bara in nyckelscenerna i klustren och passa in dem på en story arc. Några tips: använd olika färger på klustrena så är de lätta att skilja åt, och skaffa stora papper billigt genom att köpa hyllpapper och skriva på baksidan. Gå också in på Johanna Harness blog JohannaHarness.com, hon skriver bra (ge gärna några stödjande ord, hennes mor har just dött).

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Copyright © 2010-2021 Malin Nilsson Norén All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.