0

Varför inte en ritplatta?

Posted by malinnilssonnoren.se on 02/02/2014 in bakom scenen |

Precis! Så jag slog upp en billig variant på nätet. Modellen hade utgått, de sista exemplaren såldes ut för 112:- styck, och ett enda skulle ligga kvar på en manickeria på andra sidan Uppsala. Jag begav mig dit. Pojken bakom disken tittade på mig och sa

-Nej, de är slut.

-Men jag såg ju på nätet att ni har en inne?

-Jaså, då kanske den har blivit hitbeställd…

Han letade hjälpsamt runt i butiken, inne på lagret och på datorn innan han kom fram till att den var undanlagd åt en kund. Men de hade ju Wacom…?

 

Jag drabbades genast av misstanken att han ljög för att få mig att köpa en platta med mindre rityta och ca fem gånger högre pris. Vet inte varför. Jag brukar inte vara en misstänksam j***l. Så jag ”skulle tänka på saken” och gick till nästa manickeria.

 

Eller snarare, jag kollade priser online och konstaterade att jag kunde glömma en billig ritplatta. Men manickeria två låg hundra kronor under i pris på den platta jag ville ha. Väl framme hittade jag ännu en pojke bakom disken. (Jag börjar bli gammal – jag tycker att de ser likadana ut allihop. Måste man ha trendskäggstubb, kort cendréfärgat hår och vara pojke för att få jobba på manickeria?) Så jag frågade efter ritplattan jag vill ha, och det utbröt ännu mer datorknappande.

-Den modellen har utgått…

Knappitiknappitiknapp

-…och ersatts med en chassifläkt.

 

Han knappade ännu mer och lyckades hitta den nya modellen. Som naturligtvis var hundra kronor dyrare än den jag tänkt köpa. Då hade jag kunnat gå tillbaka till manickeria ett och köpa den där. Men det struntade jag i. Det finns gränser för hur mycket jag ränner runt.

 

Jag hade kunnat strunta i alltihop och köpt ett tremannatält istället. Ritplattor skyddar dåligt mot regn när man sover i skogen. Men jag var fast, och äger nu en Wacom Intuos Pen & Touch Small. Jag får säkert imponatorpoäng hos nån för att jag köpt märkesvaror…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Copyright © 2010-2022 Malin Nilsson Norén All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.